FAMILIEBEDRIJF

Hello world

Wie zijn wij?


Wij zijn een klein familiebedrijf met grote dromen. Oprichter, eigenaar en Head Chef Ken heeft lange tijd de wens gehad om een eigen omakase sushibar te beginnen.

In mei 2019 werd deze droom werkelijkheid en opende hij zijn sushibar op een kleine gedeelde locatie in Amsterdam Oud West.
Na wat omzwervingen en tijdelijke locaties hebben we nu dan eindelijk een eigen, vaste en ruime plek in het centrum van Amsterdam kunnen realiseren doormiddel van crowdfunding. Samen met zijn jongere broer, mede eigenaar en Sous Chef Tom runt Ken nu het restaurant.


De broers hebben Thaise roots en de liefde en passie voor lekker eten zit er dan ook al van jongs af aan in. Hoewel hun persoonlijkheden verschillen hebben hun paden op werkgebied elkaar steeds opnieuw gekruist. Beiden slaagden erin om herhaaldelijk hun passies om te zetten in een baan. Zo begonnen ze als skate instructeurs/performers en rolden daarmee letterlijk en figuurlijk het theater in. Ze tourden jarenlang door binnen- en buitenland met verschillende voorstellingen en brachten hun skills over tijdens jongerenprojecten. Tijdens het touren maakte Ken altijd al sushi voor zijn collega's. Na hun theatercarriere werden beide broers sushichef in hetzelfde sushirestaurant en kreeg Ken de droom om voor zichzelf te beginnen. Met zijn grote passie voor omakase sushi en de grote wens om zijn familie financieel te kunnen ondersteunen is Ken Sushi ontstaan!


Ken is autodidact en leidt zijn chefs zelf op. Chefs Jonathan, James, Maurice, Stijn en apprentice Mark maken ons chefs team compleet.


De vrouwen van Ken en Tom zijn op de achtergrond van belangrijke  waarde voor het familiebedrijf. Neefje, gastheer en barman Sky, leidt het Front of House team en krijgt hulp van de leukste medewerkers. Hij kijkt er naar uit om de bar te openen en ook in dat gedeelte van ons pand meer gezelligheid te brengen. Schoonzus Nid is onze rots in de branding in de keuken en Queen Back of House.


Lees meer achtergrond informatie over onze teamleden bij ‘ons team’. Op social media delen we ook regelmatig over onze Ken Sushi en familie avonturen.