Beschikbaar op: elke eerste en derde (opeenvolgende) vrijdag en zaterdag van de maand om 17.30 en 20.30 uur.
Reserveren: tot zes weken van tevoren.
Zitplekken: rondom de chefs aan een lage u-vormige bar in de Lapu zaal.
Duur: gemiddeld 2 uur.
Prijs: €150,- p.p. (vooruitbetaling)
Setting
Bij de omakase advanced neem je plaats aan de omakase sushibar bij Ken, die je meeneemt in de omakase sushi ervaring. Hij vertelt de gasten daarbij alles over de ingrediënten die hij serveert en de gebruiken die horen bij het eten van Japanse stijl sushi. Je zit met maximaal 20 personen rondom de chefs, aan een lage, dubbele, U-vormige bar op stoelen van normale hoogte. Je hebt zo goed zicht op de chefs die elke sushi vers voor je bereiden en uitserveren. Deze gevorderde omakase kun je in dezelfde bekende en gezellige Ken Sushi sfeer en setting ervaren. De omakase advanced draait namelijk elke eerste en derde opeenvolgende vrijdag en zaterdag van de maand inplaats van de omakase experience 1 in onze Lapu- zaal. Vernoemd naar de Vasili lamp in de vorm van een lapu lapu vis.
Menu
Bij de omakase advanced stelt Ken elke keer een overheerlijk menu samen waarin hij nog meer luxe, verrassende en complexere smaken toevoegt. De speciale ingrediënten zijn afhankelijk van de seizoenen en beschikbaarheid en de inhoud en het aantal hapjes kan dus per maand verschillen.
Waarom omakase advanced?
De omakase advanced is ontstaan door een combinatie van veel vraag vanuit vaste gasten
en Ken zijn wens om zijn creativiteit kwijt te kunnen en te verrassen met nieuwe smaken.
Wil je echt een keer uitpakken? Is er een speciale gelegenheid? Heb je de omakase regular en/of experience al geprobeerd en ben je klaar om next level smaken en ingrediënten te proeven? Dan is deze optie iets voor jou!
Dranken
Vanaf 2024 zullen we een drankenpairing aan gaan bieden. Daarnaast hebben we een uitgebreide drankenkaart waarbij Sky en zijn team graag advies geeft over passende dranken (waaronder ruim 40 verschillende en exclusieve sake) bij de uitgesproken smaken van dit menu.