ONS VERHAAL

Vaste plek


Sinds februari 2023 hebben we een eigen vaste plek op een fantastisch mooie locatie in het centrum van Amsterdam, vlakbij het Centraal Station.


Deze plek hebben we kunnen realiseren met behulp van onze geweldige community doormiddel van een crowdfunding.


Hier hebben we alle ruimte om Ken Sushi in de toekomst helemaal uit te bouwen en neer te zetten zoals Ken dat oorspronkelijk bedacht heeft. Een droom die uitkomt na vele verhuizingen en tijdelijke locaties.


Maar hoe zijn we ooit begonnen? 

GESCHIEDENIS

Hello world

Waar de passie begon.

Toen Ken 18 jaar werd kreeg hij een sushi cursus cadeau, hier is zijn liefde voor sushi maken begonnen. Hij had echter nog veel meer passies zoals freestyle skaten en martial arts. Zo is hij eerst jarenlang, net als zijn broer Tom, onderdeel geweest van theater/dansgezelschap ISH. Waarmee hij voorstellingen gaf en in binnen- en buitenland optrad met dans, spel en zijn skate en martial arts skills. Daarbij deden ze ook veel educatieve projecten met (kansarme) jongeren en op scholen. Daarmee bracht hij niet alleen zijn skills over, maar was het ook belangrijk om (zelf)vertrouwen, doorzettingsvermogen, samenwerken en het ontdekken en geloven in je passie en talent bij te brengen. Nu in zijn eigen restaurant, is hij wederom samen met zijn broer Tom met een grote passie bezig en brengt hij nu zijn kennis en skills over op zijn gasten en het team. Zo verkiezen en geven ze ook bij Ken Sushi graag de kans aan medewerkers met veel motivatie, inzet en passie om iets nieuws te leren, boven jarenlange ervaring. 


Een eigen restaurant.

Na hun theatercarriere werkten Ken en Tom jarenlang samen in een sushirestaurant, waar Ken's droom ontstond om een eigen restaurant te beginnen en het helemaal op zijn manier te doen.

In mei 2019 begon Ken dit avontuur met de gedachte en wens om een betaalbare omakase sushi aan te bieden en gasten kennis te laten maken met zijn omakase stijl. In een kleine setting op de Lootsstraat in Amsterdam West, kreeg hij de kans om voor zichzelf te beginnen en samen met familie te bouwen aan een mooi en succesvol bedrijf. Hier startte hij samen met zijn vrouw Bee en had hij een kleine bar waar maximaal 10 personen aan konden schuiven voor een omakase of okonomi diner. Dit werd onverwacht snel en verrassend goed ontvangen!

Het pand deelde hij met een surinaams/caribisch cateringbedrijf, waardoor er regelmatig afhaalgasten of bezorgers door de ruimte liepen. Ondanks deze bijzondere setting liep het al snel storm, zeker na lovende recencies in o.a. de Westkrant en het Parool. In eerste instantie uit noodzaak, sprongen zijn broer en neefje te hulp (naast hun andere banen). Uiteindelijk zijn ze nooit meer echt weggegaan en sindsdien vormen ze met veel plezier een hecht team. Met hart en ziel zetten ze zich, tot de dag van vandaag, samen in om het familiebedrijf een succes te laten blijven en verder te laten groeien. Niet veel later was er nog een extra chef nodig en vanaf die tijd werkten ze met drie rondes per dag. Geen okonomi meer en alleen nog omakase op vaste tijden, om de vraag aan te kunnen. Bee had intussen een stapje terug gedaan vanwege de zwangerschap en geboorte van hun eerste zoon Kenji in juli 2020, waarmee wederom een droom werkelijk werd! Zij verzorgt tegenwoordig de adminstratie en desserts. 

Door het enthousiasme van onze gasten hebben we de afgelopen vier jaar een hele leuke en trouwe achterban opgebouwd, die regelmatig komt eten en ons in goede en slechte tijden blijven steunen. Zo hebben we aan de bar altijd een leuke mix van vaste gasten en nieuwe gasten met allerlei achtergronden.


Helaas veranderde er een hoop door de tijdenlange corona restricties. In april 2021 hebben we de Lootstraat in West verlaten om op een tijdelijk locatie afhaal bentoboxen aan te bieden. Dolblij waren we toen we hoorden dat we mochten blijven op de Amsteldijk en op deze te gekke locatie met prettige lichte ruimte ons restaurant weer te openen. In tien dagen toverden we het oude kantoorpand, met o.a. horeca in het bestemmings plan, om tot onze sushibar met lounge. Helaas werden we al snel gedwarsboomd door de gemeente en heeft deze droom maar een paar maanden geduurd.

In oktober 2021 kregen we de mogelijkheid om tijdelijk neer te strijken in de lobby van het Olympic Hotel, totdat we een eigen locatie gevonden hadden. Dit 'tijdelijk' duurde iets langer dan gehoopt, maar we zijn dankbaar dat onze gasten ons, ongeacht de locatie, bleven bezoeken en we in zo'n fijne omgeving ons restaurant draaiende konden houden.


Na al deze omzwervingen zijn we nu, begin 2023, neergestreken op de Geldersekade en bouwen we verder aan onze droom! Door verschillende factoren (corona restricties, oplopende inkoop prijzen, uitbreiding van het team en een eigen locatie) kunnen we de omakase helaas niet meer voor een spotprijs aanbieden, zoals in de begindagen. Hierdoor zijn we tot onze spijt op dat vlak minder toegankelijk voor een breder publiek. We hopen hier in de toekomst weer verandering in te brengen door de bar te openen voor gasten zonder reservering, en een kleine kaart aan te bieden met Aziatische hapjes.