FAMILIE

FAMILIE VERHAAL


Ken en Tom zijn in Thailand geboren en opgegroeid op het Thaise platteland. Toen zij nog klein waren overleed hun vader en brak er een moeilijke tijd aan. Hun moeder was genoodzaakt om in de grote stad te gaan werken om de jongens te voorzien van genoeg eten. Zij verhuisden daarom naar het geboortedorp van hun moeder en groeiden daar verder op bij hun oma. 


Op 9 en 12 jarige leeftijd verhuisden Tom en Ken met hun moeder naar Nederland. Zij trouwde met een Nederlandse man die het gezin mee naar Nederland nam en vanaf toen de vaderrol op zich nam. Door hem voelden ze zich, ondanks de grote veranderingen, snel thuis in Amsterdam. Ze kregen een bonus broer cadeau en er werd nog een half broertje geboren. Samen vormen zij tot de dag van vandaag een hecht samengesteld gezin. 


Ken zijn wens om voor zichzelf te beginnen werd dan ook niet alleen geboren uit zijn grote passie voor omakase sushi, maar ook uit verantwoordelijkheids gevoel en zorgzaamheid. Een bedrijf neerzetten, samen met zijn broer, om zijn familie te kunnen onderhouden, was zijn grootste motivatie.


Hun Nederlandse vader is in 2020 helaas overleden op eerste kerstdag. Vandaar dat we nooit open zijn met kerst. Ken en Tom zijn erg dankbaar dat hij de start en het succes van ons familiebedrijf nog wel mee heeft kunnen maken. Ken en Toms moeder zorgt nu 24/7 alleen voor hun hulpbehoevende broertje, waar ze dat eerst jarenlang samen deden. Ze zijn trots op haar kracht, zorgzaamheid en doorzettingsvermogen. Dit is en blijft hun grootste motivatie om door te gaan met wat ze gestart zijn.


Inmiddels hebben Ken en Tom ook hun eigen gezin. Ken's zoon Kenji is de grootste lichtbrenger in onze familie. Hij zorgt altijd voor zoveel vrolijkheid en plezier binnen onze familie en het Ken Sushi team.


Zowel Tom als Ken hebben beiden te maken gehad met het hartverscheurende verlies van hun baby's. Benjiro (juni 2023) en Numi (juni 2022) worden nog elke dag gemist binnen onze familie. Dit heeft veel impact gehad en maakte dit eerste jaar op de nieuwe locatie nog uitdagender dan het al was.

Ze zijn dan ook dankbaar en trots op wat ze hebben kunnen neerzetten ondanks alle tegenslagen, verliezen, diepte- en hoogtepunten sinds het begin van Ken Sushi in 2019. 

Hello world

Familiebedrijf


Wij zijn een hechte familie en dragen en draaien met veel plezier ons familiebedrijf met elkaar. Broers Ken en Tom en neef Sky zorgen voor het dagelijks reilen en zeilen van Ken Sushi en andere familieleden ondersteunen hen daarbij op een zeer waardevolle en onmisbare manier!