Over onsWat is Ken Sushi?

Bij Ken Sushi zit je als gast aan de sushibar tegenover de chef(s). Tijdens de omakase laat je je verrassen door de chefs die de sushi, met veel liefde en passie, vers bereiden met bijbehorende uitleg over de ingrediënten. Wij serveren omakase sushi zoals in een traditionele sushibar in Japan, met Ken's eigen invulling en signature.


Eten bij Ken Sushi is echt een beleving. Niet alleen het heerlijke eten van hoge kwaliteit en het verhaal erbij, maar ook de aandacht, gastvrijheid en gezellige sfeer maakt de ervaring compleet. Dit onderscheid ons van andere omakase gelegenheden.Wie zijn wij?

Wij zijn een klein familiebedrijf met grote dromen. Oprichter, eigenaar en Head Chef Ken heeft lange tijd de wens gehad om een eigen omakase sushibar te beginnen. In 2019 werd deze droom werkelijkheid en opende hij zijn sushibar op een kleine gedeelde locatie in Amsterdam Oud West. Na wat omzwervingen en tijdelijke locaties hebben we nu dan eindelijk ons eigen ruime plek in het centrum van Amsterdam. Samen met zijn jongere broer, mede eigenaar en Sous Chef Tom runt Ken het restaurant.


Ken is autodidact en leidt zijn chefs zelf op. De broers hebben Thaise roots en de liefde en passie voor lekker eten zit er dan ook al van jongs af aan in. Hoewel hun persoonlijkheden verschillen hebben hun paden op werkgebied elkaar steeds opnieuw gekruist. Beiden slaagden erin om herhaaldelijk hun passies om te zetten in een baan. Zo begonnen ze als skate instructeurs/performers en rolden daarmee letterlijk en figuurlijk het theater in. Ze tourden door binnen en buitenland met verschillende voorstellingen en brachten hun skills over tijdens jongerenprojecten. Na hun theatercarriere werden beide broers sushichef en kreeg Ken de droom om voor zichzelf te beginnen. Met zijn grote passie voor omakase sushi en de grote wens om zijn familie financieel te kunnen ondersteunen is Ken Sushi ontstaan! 


Onze neef, gastheer en barman Sky, chefs (apprentice) Jonathan en Mark maken ons team compleet. Daarbij hebben we regelmatig hulp van de leukste teamgenoten als extra ondersteuning in de bediening. Lees meer achtergrond informatie over onze teamleden bij ‘ons team’. Op social media delen we ook regelmatig over onze Ken Sushi en familie avonturen. Toekomstplannen

Op onze nieuwe locatie zat voorheen een ander restaurant en cocktailbar, die we overgenomen hebben. We gaan met Ken Sushi vanaf 1 maart 2023 deels 'plug and play' open. Dat betekent dat de locatie nog grotendeels het interieur van de vorige eigenaren heeft met wat kleine aanpassingen en toevoegingen van onszelf. Ook starten we nog niet met alle plannen die we hebben voor dit pand.


Zo willen we in de toekomst, zodra we de mogelijkheid hebben, graag een cocktailbar openen waar je ook een klein hapje kan bestellen en die ook toegankelijk is voor gasten zonder reservering. Voor deze gasten hebben we dan een kleine kaart beschikbaar met een mini Ken Sushi proeverij, een Japanse borrelplank en onze favoriete Thai streetfood, geinspireerd op onze roots. Ook is er genoeg ruimte in het pand om karaokebooths te realiseren. Een andere wens die we graag in de toekomst uitvoeren. Vaak hebben gasten die ons bezoeken iets te vieren en het lijkt ons te gek om naast de omakase nog meer feestelijke opties zoals hierboven beschreven aan te bieden.Geschiedenis


Sinds februari 2023 hebben we een eigen vaste plek op een fantastisch mooie locatie in het centrum van Amsterdam, vlakbij het Centraal Station. Deze plek hebben we kunnen realiseren met behulp van onze geweldige community doormiddel van een crowdfunding. Hier hebben we alle ruimte om Ken Sushi in de toekomst helemaal uit te bouwen en neer te zetten zoals Ken dat oorspronkelijk bedacht heeft. 


In mei 2019 begon Ken dit avontuur met de gedachte en wens om een betaalbare omakase sushi aan te bieden en gasten kennis te laten maken met zijn omakase stijl. In een kleine setting op de Lootsstraat kreeg hij de kans om voor zichzelf te beginnen en samen met familie te bouwen aan een mooi en succesvol bedrijf. Hier startte hij samen met zijn vrouw Bee en had hij een kleine bar waar maximaal 10 personen aan konden schuiven voor een omakase of okonomi diner. Dit werd onverwacht snel en verrassend goed ontvangen! Het pand deelde hij met een surinaams/caribisch cateringbedrijf, waardoor er regelmatig afhaalgasten of bezorgers door de ruimte liepen. Ondanks deze bijzondere setting liep het al snel storm, zeker na lovende recencies in o.a. de Westkrant en het Parool.
Uit noodzaak sloten zijn broer en neefje aan, die nooit meer weg zijn gegaan en sindsdien een hecht team vormen. Met hart en ziel zetten ze zich samen in om het familiebedrijf een succes te laten blijven en verder te groeien. Niet veel later was er nog een extra chef nodig en vanaf die tijd werkten we met drie rondes per dag, op vaste tijden, om de vraag aan te kunnen. Bee had intussen een stapje terug gedaan vanwege de zwangerschap en geboorte van hun eerste zoon Kenji in juli 2020, waarmee wederom een droom werkelijk werd. Zij verzorgt tegenwoordig de adminstratie en desserts!

Door het enthousiasme van onze gasten hebben we de afgelopen vier jaar een hele leuke en trouwe achterban opgebouwd, die regelmatig komt eten en ons in goede en slechte tijden blijven steunen. Zo hebben we aan de bar altijd een leuke mix van vaste gasten en nieuwe gasten met allerlei achtergronden.


Helaas veranderde er een hoop door de tijdenlange corona restricties. In april 2021 hebben we de Lootstraat verlaten om op een tijdelijk locatie afhaal bentoboxen aan te bieden. Dolblij waren we toen we hoorden dat we mochten blijven op de Amsteldijk en op deze te gekke locatie met prettige lichte ruimte ons restaurant weer te openen. In tien dagen toverden we het oude kantoorpand, met o.a. horeca in het bestemmings plan, om tot onze sushibar met lounge. Helaas werden we al snel gedwarsboomd door de gemeente en heeft deze droom maar een paar maanden geduurd.

In oktober 2021 kregen we de mogelijkheid om tijdelijk neer te strijken in de lobby van het Olympic Hotel, totdat we een eigen locatie gevonden hadden. Dit 'tijdelijk' duurde iets langer dan gehoopt, maar dankbaar dat onze gasten ons ongeacht de locatie bleven bezoeken en we in zo'n fijne omgeving ons restaurant draaiende konden houden.


Na al deze omzwervingen zijn we nu, begin 2023, neegestreken op de Geldersekade en bouwen we verder aan onze droom! Door verschillende factoren (corona restricties, oplopende inkoop prijzen, uitbreiding van het team en een eigen locatie) kunnen we de omakase helaas niet meer voor een spotprijs aanbieden. Hierdoor zijn we tot onze spijt op dat vlak minder toegankelijk voor een breder publiek. We hopen hier in de toekomst weer verandering in te brengen door de cocktailbar te openen voor gasten zonder reservering, en een kleine kaart aan te bieden met Aziatische hapjes. Op dit moment is de bar alleen geopend voor gasten met een reservering, die voor en na de omakase gezellig drankjes en spelletjes kunnen doen. Zodra we het team uit kunnen breiden komt daar verandering in!